Werken

In 2021 ben ik afgestudeerd van Writing for Performance, de theater- en filmschrijfopleiding van de HKU.

Mijn afstudeerwerken bestonden uit een roadmoviescenario en een scriptieonderzoek naar mijn fascinatie voor reizen.

Sinds mijn afstuderen heb ik mijn schrijfpraktijk steeds verder uitgebreid en werk ik aan zo divers mogelijke projecten.
Er kwam een solovoorstelling genaamd Sleutelscène, zelf gespeeld en geschreven. Voor Jeugdtheater Hofplein schreef ik de vrolijke familievoorstellingen De Blote Kleren van de Keizer en De Prinses op de App. Eigentijdse bewerkingen op de bekende sprookjes van Hans Christian Andersen. En voor Theater Rast schreef ik de toneeltekst Kroniek van een aangekondigde dood naar het gelijknamige boek van Gabriel Garcia Marquez.

Mijn teksten kennen vaak een tragikomisch karakter, noem het een signatuur. Met humor als wapen zijn veel onderwerpen bespreekbaar en maak je het publiek ontvankelijk voor een boodschap die verder gaat dan alleen de grap. De kracht van de combinatie tussen enerzijds kwetsbaarheid en anderzijds humor fascineert me en wil ik graag zo volledig mogelijk leren kennen.

Ik geef ook lessen toneelschrijven, bijvoorbeeld aan studenten van de MBO Theater opleiding PACT+ of in het verleden aan studenten van de HKU. Daarnaast heb ik ook opdrachten als dramaturg/scriptcoach uitgevoerd.

 

En dan nog iets…

Sinds 2022 ben ik ook werkzaam voor het Britse reisbedrijf Lupine Travel. Enkele keren per jaar ga ik voor hen als Tour Leader op stap naar bestemmingen over de hele wereld. Op deze manier behoud ik mijn hybride werkvorm van schrijven en reizen. Mijn twee grootste passies zijn hiermee in mijn werkzame leven verenigd en drijven elkaar constant aan.

 

Aron Goossens